Lloydsapotek

Lloydsapotek är ett relativt sett nystartad apotekskedja som bara har ett dryga decennium av historia bakom sig. Trots detta har de blivit ett populärt förstahandsval på många platser i Sverige. Enligt dem själva så är nytänkande och ett särskilt förhållande till den avreglerade apoteksmarknaden anledningen till att de fortsätter expandera. Vi har tittat närmare på dem.

När Lloydsapotek slog upp sina portar 2010 så var det med sikte på norra Sverige. Mycket till följd av att de ansåg att avregleringen av apoteksmarknaden hade lämnat något utav en lucka där vissa delar av Sverige helt enkelt bortprioriterades.

Numera har de fler än 70 apotek runt om i landet som samtliga är fokuserade på heltäckande apotekstjänster. Utöver fysiska platser har de även särskilt satsat på e-handel och rådgivning via internet. Vad är det då som gör att vissa väljer Lloydsapotek framför de många andra alternativen? Vi har tagit en titt på deras historia och nuvarande utbud av produkter och tjänster.

Bakgrund

Lloydsapotek öppnade sitt första apotek under 2010. Inledningsvis så låg en stor dela av deras engagemang kring idén att bli ett alternativ på platser där apotekstjänster typiskt sett inte var tillgängliga. Tanken vara att inte så mycket ersätta andra apotek, utan att bli ett alternativ där efterfrågan av apotekstjänster inte vart tillgodosett.

Utöver rådgivning och apoteksrelaterade produkter så har de under lång tid satsat särskilt på att erbjuda tjänster och produkter för hudhälsa. Under lång tid var de den enda apotekskedjan som kunde erbjuda hudanalyser och mer djupgående rådgivning hällande huden.

  • Har i nuläget över 70 apotek runt om i Sverige och är ofta tillgängliga på platser där övriga apotekskedjor inte är etablerade.

  • Var en av de tidigaste aktörer gällande e-handel och internetbaserad rådgivning.

  • Samarbetar med KRY för att erbjuda appbaserad rådgivning.

  • Ett flertal unika tjänster, däribland drop-in för hudanalys.

Som ett på många sätt mer tillgängligt alternativ har Lloydsapotek fortsatt att vara ett populärt alternativ till övriga apotekskedjor. Med särskild fokus på helhetshälsa har de kommit att på sätt och vis bli något utav ett mellangång mellan apotek och vårdinrättning, vilket definitivt täcker en lucka i tjänsteutbudet.

Vad Lloydsapotek erbjuder

Jämfört med övriga apotek som typiskt sett har haft mest fokus på det sedvanliga apoteksutbudet och medicinrelaterad rådgivning, så har Lloydsapotek valt ett mer helhetsorienterat perspektiv. Därför har de blivit ett populärt alternativ för såväl rådgivning gällande hudvård som blodtrycksmätning och håltagning i öron.

  • Ett unikt utbud av tjänster på plats. Allt ifrån hudanalyser till blodtrycksmätning.

  • Erbjuder receptbelagda läkemedel över disk och via internet.

  • En förmånlig medlemsklubb som gör att man kan samla bonus och dra nytta av särskilda erbjudanden.

Lloydsapotek sticker även ut ur mängden när det kommer till deras personal. De har nämligen prioriterar att i så stor utsträckning som möjligt ha kompetensbaserad rekrytering och personal som lever upp till förväntningarna.

Varför välja Lloydsapotek?

Där Lloydsapotek verkligen sticker ut ur mängden är deras tjänster på plats. De är förmodligen unika i att tillhandahålla ett så pass mångfacetterad utbud av hälsorelaterade tjänster. Därför fortsätter de att vara ett populärt alternativ för de tjänster som annars inte finns tillgängliga på apotek.

  • Är tillgängliga på ett stort antal platser och fortsätter att expandera där andra apotek inte är etablerade.

  • Har ett flertal unika tjänster som innebär att man kan få mångfacetterad hälsoutvärdering på plats. Något som gör Lloydsapotek till ett mellanting mellan vårdinrättning och apotek.

I tider då många apotek nästan uteslutande satsar på e-handel så har Lloydsapotek valt att istället utveckla sina tjänster på plats. Samtidigt har de ett fullgott utbud av nättjänster, och erbjuder även sjukvårdsrådgivning i samarbete med Kry.

Websajt: https://www.lloydsapotek.se/
Telefonnummer: 0771-231 000
Email: [email protected]

Apoteken ägs av LloydsApotek