Apoteksgruppen Kronans Apotek

I oktober 2022 markerades starten på en ny era inom den svenska apoteksmarknaden då Apoteksgruppen och Kronans Apotek inledde processen att gå samman under det gemensamma namnet Kronans Apotek. Denna sammanslagning har resulterat i en kedja med nästan 500 apotek spridda över hela landet, vilket innebär ökad tillgänglighet för dig som konsument.

Den 26 april 2023 avvecklades Apoteksgruppens onlinehandel och informationsservice för receptbelagda läkemedel. Dock kan du fortfarande hitta information om butikserbjudanden, få rådgivning och detaljer om Apoteksgruppens kundklubb här på deras webbsida.

Apoteksgruppen i Sverige har genomgått ett stort antal förändringar den senaste tiden. Samtidigt som de är väletablerade har de präglats av regelbundna ägarbyten. Samtidigt utgör de en av norra Europas största apotekskedjor. Här är några av de saker som särskiljer Apoteksgruppen.

Apoteksgruppen i Sverige AB grundades 2008 med ambitionen att vara ett mer tillgängligt alternativ på den då nyligen avreglerade apoteksmarknaden. En viktig del av deras fokus har sedan dess legat på att etablera sig i områden där övriga apotek inte nödvändigtvis är tillgängliga eller utbredda.

Jämfört med övriga apotekskedjor så har de valt att driva butiker dels i egen regim, men även via ett franchisebaserat system där vissa butiker är fristående men är verksamma under varumärket Apoteksgruppen. Detta har resulterat i att de är väl profilerad på många håll i glesbygden, men samtidigt säkerställer att stort och varierat utbud. Men när etablerade de sin verksamhet i Sverige? Och vad är egentligen deras nuvarande profilering och framtidsvisioner?

Bakgrund

Precis som de flesta övriga apotek så sträcker sig Apoteksgruppens historia till den svensk avregleringen. Från en period av statligt apoteksmonopol återgick Sverige nämligen kring 2009 till möjligheten för privata aktörer att driva Apotek. Apoteksgruppen grundades med den uttryckta ambitionen att bli ett mer tillgängligt alternativ på Apoteksmarknaden.

Spolar vi fram till nutiden så har Apoteksgruppen en stadig profilering. Trots att de är en av de mindre apotekskedjorna så har de samtidigt en påtaglig närvaro på många håll i Sverige där andra apotek helt enkelt inte är tillgängliga.

  • Ett väl utbrett alternativ som har haft stor fokus på tillgänglig på glesbygden.

  • Något mindre men samtidigt väletablerad apotekskedja som har högt förtroende hos kunder.

  • Har haft särskilt fokus på e-handel för att möta kunder på egna villkor.

  • Inte lika stor fokus på kundförmåner och bonuskampanjer som övriga apotek. Har istället riktat in sig på ständigt förmånlig prissättning.

Med utgångspunkt i att vara en motpol till mer etablerade varumärken har Apoteksgruppen kommit att bli något utav en framgångssaga bland större aktörer. Sedan 2018 ingår de även i den internationella koncernen Euroapotheca vilket har bidragit till ökad profilering.

Apoteksgruppens utbud och tjänster

Apoteksgruppen strävar efter att vara go-to-apoteket för dig som letar efter ett samtida och modernt alternativ. De strävar i stor utsträckning efter att erbjuda både traditionella läkemedel och nyare produkter. Ett heltäckande alternativ för alla lägen.

  • Expertråd, mediciner och kosttillskott från oberoende kvalificerade personal.

  • Du kan få receptbelagda läkemedel över disk och via e-handel.

  • Stort och prisvärt utbud som ofta innefattar produkter som annars inte nödvändigt är tillgängliga.

Med fokus på att vara tillgänglig där de behövs som mest har Apoteksgruppen blivit en uppskattat närvaro på många håll i landen. Inte minst på glesbygden.

Vad är speciellt med Apoteksgruppen?

Apoteksgruppen har verksamhet och tjänster inom många olika områden. De erbjuder omfattande kundservice, och särskild fokus på att erbjuda tjänster på plats, vilket är anledningen till att de är ett populärt val för många människor som vill ha enkel tillgång till produkter. De har även satsat på pålitlig och kunnig.

  • Har butiker på platser där andra apotekskedjor inte har etablerat sig eller stängt ned sin verksamhet.

  • Erbjuder tjänster inom e-handel och har ett balanserat utbud av såväl läkemedel som övriga ofta efterfrågade apoteksprodukter.

Även om de har haft svårt att konkurrera med några av de större apotekskedjorna så har de samtidigt säkerställt en väldigt unik och specifik ställning på svenska marknaden. De fortsätter att vara ett populärt val bland personer som av någon anledning inte har tillgång till andra apotek. Ett bra alternativ för glesbygd och för onlineköp.

Websajt: https://www.apoteksgruppen.se/
Telefonnummer: 0771-760 760
Email: [email protected]

Apoteken ägs av Apoteksgruppen