Kronans Apotek

Som ett både anrikt och på många sätt historiskt apotek har Kronans Apotek fortsatt att vara ett populärt apotek i Sverige. Med särskild fokus på såväl tillgänglighet på många platser i Sverige, som ett modernt utbud har de en särställning bland svenska apotek.

I modern tappning så uppstod Kronans Apotek under 2009. Efter den svenska avregleringen på apoteksmarknaden så såg de, precis som många andra, en möjlighet att etablera sig och fylla ett tomrum i apoteksbranschen. Något som däremot särskiljer Kronans Apotek är att de har en väldigt lång historik av apotekstjänster som sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet.

I dagsläget har däremot Kronans Apotek dryga 320 apotek runt om i Sverige. Det gör dem till en av de mest väletablerade apotekskedjorna i modern tid. Deras långa anor och expansionsfokus har gjort att de numera är en av de största kedjorna i Sverige. Här tar vi en titt på vad som gör dem till ett bra val.

Bakgrund

Kronans Apotek har en väldigt speciell historia. I sin ursprungstappning sträcker de sig mer än 300 år bakåt i tiden, där de hade ansvaret att leverera kemikalier till svenska kronan. Än idag anspelar namnet på denna unika bakgrund, och är även ett tydligt tecken på företagets identitet.

Vad många däremot förknippar Kronans Apotek med i dagsläget är den stora expansion som skedde 2013. Många upplevde att de mer eller mindre dök upp från ingenstans. Detta beror i stor utsträckning på att de köpte upp apotekskedjan Medstop, som i sin tur hade ett stort antal apoteksbutiker som redan var etablerade.

  • Har över 300 butiker vilket gör dem till en av de största apotekskedjorna i Sverige.

  • Har ett heltäckande utbud av produkter i såväl butik som på deras internetsida.

  • Erbjuder kundklubb och en app för förmåner

En stor del av deras samtida fokus har legat på att säkerställa fullgoda möjligheter till e-handeln. Detta har även kommit att bli en viktig del av deras framgångssaga och en avgörande del av deras nuvarande framtoning. Det gör dem till en given del av apotekslandskapet i Sverige.

Kronans Apotek och dess särprägel

Kronans Apotek har ett omfattande utbud av produkter och tjänster. De har en tydlig balansgång mellan traditionellt apoteksarbete och samtida rådgivning gällande läkemedel och allmänna behov.


 

  • Särskild fokus på enkla tjänster vilket innebär möjligheten att utgöra alla ärenden via deras hemsida. Såväl själv som i rollen som ombud.

  • En finstilt balansgång mellan engagemang för läkemedel och receptfria alternativ.

  • Kundklubb som gör det prisvärt att vara en återkommande kund hos dem.

Kronans Apotek är som en av Sveriges största kedjor en viktig del av många personers vardag. De sticker ständigt ut ur mängden och gör det enkelt att få tillgång till de saker man behöver.

Varför är Kronans Apotek ett bra val?

Kronans Apotek är ett lämpligt val för alla som behöver en väl avrundat och helomfattande utbud av produkter och tjänster. I klassisk stil har de valt att satsa på helheten utan att vara specifikt inriktade på något område. På så sätt är de ett allmängiltigt val.

  • En av de mest utbredda apotekskedjorna i Sverige som finns tillgängliga över hela Sverige.

  • Erbjuder en förmånlig kundklubb och har hela sitt utbud tillgängligt via både internet och i butik på plats.

Kronans Apotek är ett praktiskt alternativ oavsett om man väljer att besöka dem på plats i butik eller köpa på internet. Med unikt många butiker finns de även på orter som annars inte har apotek tillgängliga. Ett ständigt expanderande alternativ som lockar många.

Websajt: https://www.kronansapotek.se/
Telefonnummer: 0771-612 612
Email: [email protected]

Apoteken ägs av Kronans Apotek