När man pratar om allergier så tänker de flesta på hösnuva och pollenallergi. Men det finns andra allergier också, som till exempel pälsallergier och kvalsterallergier. Det kan vara svårt att veta vad man ska göra när man har en allergi, men mediciner finns nu för alla typer av allergier. Vi kommer i denna artikel berätta mer om vad allergier är, vad som orsakar dem och hur du kan lindra dem, så att du kan leva ett allergifritt liv

Vad är allergier och vilka är de vanligaste symptomen på dem?

Allergier är ofta allergiska reaktioner som kroppen har när det kommer i kontakt med något som den uppfattar som ett farligt främmande ämne. Vanliga allergener inkluderar pälsdjur, pollen, kvalster och mögel. Allergisymtom kan variera stort från mild till mer allvarlig, beroende på allergens svårighetsgrad och personens fysiologi. De vanligaste symptomen är rinnande näsa, tårar, heshet, hosta och kliande hudutslag. Nysningar är också vanliga när allergier mot pollen eller djurens dander finns. Mögelsporer kan inducera svullnad och röda utslag i ansiktet; en allergikaregan blir sjuk direkt av att andas i dessa sporerna som anses vara irriterande. Behandling av allergier brukar involvera läkemedel effektivitet eller försiktiga allergenskyddningsstrategier. I allergilägen behandlas allergivaccinering ibland till förmån för att minska allergiens påverkan på personer; men detta ska göras under professionell medicinsk vård. Generellt sett omger sig allergikare med matvanor och preventiva metoder som utesluter aktuella allergener eller minimerar dem samman med lokaler hantering för snabb symptomlindring.

Hur kan man lindra allergiska besvär, hemma och på resande fot?

För dem som lider av säsongsallergier kan tanken på att resa vara förenad med oro och bävan. Det är nästan omöjligt att helt undvika allergener som kan orsaka obehag eller sjukdom, men det finns flera åtgärder som man kan vidta för att lindra symtomen när man är på resande fot. En viktig åtgärd är att ta med sig lämpliga mediciner, t.ex. antihistaminer eller en inhalator för astmatiker. En ökad dosering före resan kan vara nödvändig och ger symtomlindring under längre resor. Skapa om möjligt en allergisäker zon där du ska sova och resa genom att stänga fönster, sätta upp luftrenare och undvika kontakt med husdjur inomhus. Dessutom är det viktigt att förutse allergenkällor genom att undersöka klimatet; om man förstår och förbereder sig för lokala pollenmängder kan man undvika vissa allergener som kan leda till en allergisk reaktion. Slutligen föredrar många att bära skyddskläder, t.ex. en hatt med bred rand när de är utomhus och solglasögon för att skydda ögonen från intermittenta luftburna partiklar. Med vissa försiktighetsåtgärder är det möjligt att hålla allergiska reaktioner i schack när man reser bort från hemmet.

Vilka alternativa behandlingar finns för allergiker som inte vill/kan ta medicineringen allergen-specifikt eller helt undvika det allergenet som orsakar besvären?

Många allergiker är ovilliga att ta allergispecifika mediciner eller kan inte undvika de allergener som orsakar symptomen helt och hållet. Lyckligtvis finns det alternativa behandlingar tillgängliga, från traditionell österländsk medicin som akupunktur och kinesisk örtmedicin till livshack. Nässköljning kan till exempel hjälpa till att spola bort föroreningar från luften från bihålorna, medan receptfria antihistaminer kan ge tillfällig lindring av nysningar och andra allergiska reaktioner. Dessutom har vissa människor haft framgång med huskurer mot allergier, t.ex. genom att undvika veteprodukter eller genom att ta äppelcidervinäger genom att tillsätta det i ett glas vatten varje morgon på fastande mage. Även om de moderna vetenskapliga framstegen inom medicinering ger många allergiker en välkommen lindring, kan alternativ och traditionell medicin också erbjuda alternativ för dem som söker alternativa behandlingar. Vilka alternativa behandlingar är också lämpliga för allergiker samtidigt som övervakning av allergiska symptom under processen är ytterst viktig. Allergier bör inte ignoreras eller undertryckas utan rätt diagnostiseras av en professionell för att undvika allvarliga konsekvenser. "Förebyggande är bättre än botemedel" långsamma effekter naturliga rutiner ibland den bästa formeln för att hantera allergiska symptom - långsiktigheten i alternativa behandlingar är nyckeln till att hitta en bättre behandlingsmetod som ger patienten ledning i vilken alternativ som passar bäst för dem. Salvia alternativa terapier lika aromaterapi och spöket akupunktur tillsammans med huskurer kan vara oumbärliga att eliminera riskfyllda problem av allergi effekt besvärlighet! "Förbjuden frukt smakar sötast" alltså urvalet av alternativ som ges helheter är det bästa sättet att komma till en bra utgång i allergin situationer! Slutsats: Det finns alternativa terapier som har potential att ge symptomlindring för personer med olika typer av allergier. De anser dock att dessa endast bör användas om de inte fungerar annorlunda med diabetesmedicinering eller immunförsvagande tekniker. Fortsatt uppföljning rekommenderas vid val av alternativ behandling såsom huskurer för att uppnå optimalt resultat när man tar itu med allergiska symtom! "Kunskap är makt". Kontrollera din allergimedvetenhet nu respektive framgångsrik alternativbehandling på nolltid!

Tips på produkter som kan hjälpa dig att leva bättre med din allergi!

Om du har en allergi vet du hur den kan påverka alla delar av ditt liv. Det är viktigt att vidta åtgärder för att hantera din allergi så att du kan förbli frisk och bekväm. Det finns ett antal produkter som kan hjälpa dig att minska effekterna av dina allergisymtom. Luftrenare och hepa-filtersystem är idealiska för att hålla luften i ditt hem fri från allergener och föroreningar, medan ozongeneratorer kan hjälpa till att bryta ner lukter och irriterande ämnen som tobaksrök. Att välja hypoallergena sängmaterial kan också bidra till att minska antalet allergener som finns i ditt sovrum. Om du bor med husdjur kan det dessutom vara ett effektivt sätt att ta bort djurhår från möbler och mattor att investera i luddvalsar och luddborstar. Slutligen bör du se till att hålla dig till regelbundna allergitester så att du får en korrekt bild av vad som orsakar dina symtom och hur du bäst undviker dem. Genom att vidta rätt försiktighetsåtgärder är det möjligt att leva bättre med sina allergier!

Allergier kan vara en riktig plåga, både bildligt och bokstavligt talat. Om du lider av allergier vet du alltför väl hur de kan störa ditt dagliga liv. Förhoppningsvis har den här artikeln gett dig nyttig information om vad som orsakar allergier, hur man hanterar dem och till och med några produktrekommendationer för att göra det lite lättare att leva med dina allergier. Har du några andra tips för att leva med allergier? Kontakta oss och dela med dig av dina erfarenheter!